‘2015 wordt topjaar voor zonne-energie’

03 maart 2015

De markt voor zonne-energie zal in de komende drie jaar flinke groei gaan door maken. Die verwachting spreken verschillende onafhankelijke onderzoekers uit op basis van rapporten over de zonne-energiesector in 2014. Vooral voor erkende installateurs liggen er veel kansen, zo blijkt uit de onderzoeken.

Groeibriljant Begin dit jaar bleek uit verschillende rapporten dat de markt voor zonne-energie in 2014 al enorm gegroeid is. Het Nationaal Solar Trendrapport 2015 concludeert dat de zonne-energiesector bovendien al veel groter is dan gedacht werd. Het rapport werd vorige maand aangeboden aan vicevoorzitter Claudia Reiner van brancheorganisatie UNETO-VNI. In een reactie zegt Reiner: “De mogelijkheden voor zonne-energie in ons land zijn enorm. We benutten nog geen fractie van alle daken in ons land die geschikt zijn voor het opwekken van deze vorm van duurzame energieopwekking. Zonne-energie is dé groeibriljant voor de installatiesector.”

Klimaatmonitor Uit de Klimaatmonitor blijkt dat het totale vermogen van zonne-energie dat is aangemeld bij de Nederlandse netbeheerders in het afgelopen jaar maar liefst 50 procent gestegen is. Eind 2014 was er 882 megawatt aangemeld, een jaar eerder lag dit niveau nog op 591 megawatt.

Onduidelijkheid Uit de rapporten blijkt echter ook dat er veel onduidelijkheid is over het exacte aantal installaties in Nederland, en de hoeveelheid energie die hiermee

via Technische Unie.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *